کارخانه ابریشم خودمان را تعطیل کردیم و از کره وارد می‏‎کنیم. پشم به خارج از کشور به صورت خام صادر شده و پس از فرآوری مجدداً به کشور وارد می‌شود. از سال ۷۴ به این سمت حتی یک ریال تسهیلات دریافت نکرده‌ایم. می‌توان از طریق فرش بیش از چندین میلیارد دلار درآمدزایی ایجاد کرد. کشور ترکیه، دکترای طراحی فرش را آموزش می‌دهد

عبدالله بهرامی مد‌‌‌‌یرعامل اتحاد‌‌‌‌یه سراسری تعاونی های تولید‌‌‌‌کنند‌‌‌‌گان فرش د‌‌‌‌ستباف ایران
نا راست

انتشار: می 22, 2018 برچسب ها :

پیوند به اصل خبر: خبرگزاری تسنیم، ۳۱ اردیبهشت ۹۷

۳۲ درصد قیمت فرش در جیب دلال/چرا کارخانه ابریشم خودمان را تعطیل کردیم و از کره وارد می‏‎کنیم؟


ناراست: گفته‌های اغراق‌آمیز و نادرستی در این مصاحبه درج شده است که به آزمون برخی از شاخص‌ترین آن‌ها می‌پردازیم.

در این گفته‌ها به تأکید تصریح شده است که ابریشم ایران بهترین است؛ اما ابریشم را از کره وارد می‌کنیم. سنجش راستی این ادعا آسان است. از یک سو فعالان فرش ابریشمی ایران معتقدند ابریشم داخلی متأسفانه از نظر کیفی برای استفاده در فرش دست‌باف به ویژه به عنوان چله مناسب نیست و از همین رو بوده است که با پیگیری‌های مرکز ملی فرش ایران و همکاری وزارت جهاد کشاورزی و مرکز توسعه نوغانداری کشور، با هدف بهبود کیفیت ابریشم داخلی در سال‌های اخیر تخم نوغان مرغوب چینی به کشور وارد شده است.

از سوی دیگر نگاهی به جداول و آمار گمرک نشان می‌دهد واردات ابریشم به کشور بیشتر از کشورهای ازبکستان، ترکمنستان، تاجیکستان و چین بوده است و روشن نیست اشاره به کشور کره چه مبنایی دارد.

در بخش دیگری به صدور پشم خام از کشور و واردات آن پس از فراوری اشاره شده است که باز هم آمار گمرک نشان می‌دهد اعداد بسیار ناچیزی در واردات پشم به کشور به ثبت رسیده‌اند که مطرح کردن این اعداد به عنوان مشکلی بزرگ پسندیده نیست. هرچند که نمی‌توان آسیب خروج پشم ایرانی را نادیده گرفت.

در بخش دیگری از مصاحبه با صراحت گفته شده که تشکیلات تحت هدایت ایشان از سال ۷۴ به این سو حتی یک ریال تسهیلات دریافت نکرده است که آشکارا بعید به نظر می‌رسد و بهترین گواه آن در آخرین بخش از مصاحبه آمده است که به اخذ تسهیلات از بانک توسعه تعاون اشاره کرده‌اند. شاید با اغماض بتوان گفت منظور ایشان از تسهیلات صرفاً کمک‌های بلاعوض بوده است و وام‌های ملزم به بازپرداخت را به عنوان تسهیلات در نظر نمی‌آورند.

سخن گفتن از درآمدزایی بیش از چندین میلیارد دلاری از طریق فرش برای کشور نیز به رویایی دور شبیه است چرا که نگریستن به مجموع تجارت جهانی فرش دست‌باف در سراسر دنیا عددی کمتر از ۲ میلیارد دلار را نشان می‌دهد و افزایش تقاضای جهانی نیازمند اعتبارات کلان در مسیر بازارسازی و برنامه‌های هوشمندانه و امکانات مناسبی است که در کوتاه‌مدت و به آسانی به دست نخواهند آمد.

در بند دیگری از مصاحبه به وجود آموزش «دکترای طراحی فرش» در ترکیه اشاره شده است که صحت ندارد.

در این مصاحبه نکته‌های ابهام‌آمیز یا غیرقابل اثبات دیگری نیز به چشم می‌خورد.


تهران، میدان هفت تیر، خیابان ملایری پور، پلاک ۱۰۴ (ساختمان نگین) واحد ۷، طبقه سوم کد پستی 1575633718