تسهیلات بدون بهره برای خرید فرش اعطا می شود/ تحریم ها در فروش فرش دستباف تأثیر نگذاشته است/ هیئت های تجاری به ۱۵ کشور هدف اعزام شده اند

فرشته دستپاک رئیس مرکز ملی فرش ایران
نا راست
هیئت های تجاری به 15 کشور هدف اعزام شده اند

انتشار: نوامبر 26, 2019 برچسب ها :

پیوند به اصل خبر: شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران؛ ۳ آذر ۹۸

فرشته دستپاک (رئیس مرکز ملی فرش ایران): اعطای تسهیلات بانکی به خریداران فرش ایرانی


ناراست: فرشته دستپاک در نشست خبری برگزار شده در سوم آذرماه ۹۸ که در وبگاه وزارت صمت و وبگاه مرکز ملی فرش ایران نیز انتشار یافته است، بی آنکه از اقدامی عملی و عینیت یافته در حوزه فرش دستباف خبر دهد، باز هم به دادن وعده های بدون پشتوانه بسنده کرده و در چند مورد مطالبی ناراست را بر زبان رانده است.

وی در بخشی از سخنان خود وعده تکراری و نافرجام اعطای تسهیلات به مردم برای خرید فرش ایرانی را تکرار کرده است و این بار آش را تا حد زیادی شور هم کرده است! اگر پیش از این از تسهیلات ارزان قیمت و با نرخ سود پائین (۴ درصد) سخن گفته می شد، این بار از اعطای تسهیلات بدون بهره (!) سخن به میان آمده است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران همچنین مدعی شده است که تحریم ها در فروش فرش دستباف تاثیری نداشته است! در حالی که خود در همین سخنان معترف است که حدود ۳۰ درصد از صادرات فرش به آمریکا به علت تحریم لغو شده است و البته نگاهی به آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز نشان می دهد که سال گذشته افت شدید صادراتی را در حوزه فرش دستباف شاهد بوده ایم. چگونه است که حذف بازار آمریکا و افت شدید آمار صادرات از نگاه ایشان بی تأثیر تلقی می شود؟!

دستپاک در این نشست خبری از در نظر گرفتن ۱۵ کشور به عنوان جایگزین بازار آمریکا خبر داده است و البته کوچکترین اشاره ای نکرده است که «در نظر گرفتن» این کشورها به چه معناست و کدام گامهای عملی برای توسعه بازار در این کشورها برداشته شده است. اگر توفیقی در جایگزینی این ۱۵ کشور (که نامشان نیز عیان نشده است) حاصل شده، چرا آمار صادرات فرش روندی کاهنده را طی می کند؟

رئیس مرکز ملی فرش ایران در این نشست خبری از اعزام هیئت های تجاری به کشورهای هدف (همان ۱۵ کشور) خبر داده است که باز هم ناراست و خلاف واقع است و خوب است این مرکز فهرست و مستندات اعزام این هیئت های تجاری را برای ذینفعان فرش ایران منتشر کند.

وی در بیان تناقض آمیز دیگری می گوید در تولید مواد اولیه فرش در داخل کمبود وجود ندارد اما می افزاید که بخشی از مواد اولیه از جمله ابریشم و پشم از دیگر کشورها وارد می شود!

دستپاک از حل مشکل گمرکی فرش های مرجوعی نیز خبر داده است که شوربختانه باز هم ناراست بوده و همچنان این مشکل بنا به اذعان فعالان فرش ایران رفع نشده است.

رئیس مرکز ملی فرش ایران وعده نادرست و تکراری پیشین خود مبنی بر حل مشکل بیمه قالیبافان در سال ۹۸ را نیز از یاد نبرده و بار دیگر گزاره ناراست تخصیص بودجه سه برابری برای بیمه قالیبافان را تکرار کرده است(!) اما این بار گامی به عقب نهاده و اذعان کرده است که به علت کمبود بودجه این مسأله هنوز محقق نشده است.

وی در بخش دیگری از این نشست خبری به اینکه تاکنون برای عملیاتی کردن تحقیق و پژوهش های دانشگاهی در حوزه فرش اقدامی انجام نشده انتقاد کرده اما بدون آنکه راهکار و تصمیم پیشنهادی خود برای رفع این مشکل را بیان کند، صرفاً بار دیگر از حمایت از پایان نامه های دانشجویی سخن گفته است که اتفاق تازه این نیست و سالهاست که در مرکز ملی فرش ایران به انجام می رسد.

شایان ذکر است در همین نشست خبری تفاهم نامه ای نیز با اتاق بازرگانی ایران و چین به امضا رسیده است که کارنامه اتاق یادشده و رئیس آن در حوزه فرش دستباف برای بازرگانان فرش ایران هویدا و البته محل سوال است!

پیشنهاد: بهتر نیست متولی فرش ایران تا سخن تازه و اقدام ارزشمندی در چنته ندارد از گفت و گوی رسانه ای پرهیز کند؟


تهران، میدان هفت تیر، خیابان ملایری پور، پلاک ۱۰۴ (ساختمان نگین) واحد ۷، طبقه سوم کد پستی 1575633718